• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

2007 yılından bugüne...

Anasayfa


     OSMANLI DEVLETİ'NDE RUMLARA RAĞMEN ULAHLARIN SON MİLLET OLUŞU

   
Ürün Kodu : 978-605-71126-8-2
Yazar : Prof. Dr. Ali Arslan
Fiyat : 120 TL 
Ürün Özellikleri
Tarih, Aralık 2022, 120 sayfa, 13,5x21 cm ebat
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

Editör: Burak Fazıl Çabuk

Kapak Tasarımı: Necati Kambolat

İç Tasarım: Ülke Design

---

Balkanlarda milliyetçilik anlayışının siyasal politikayı belirlemede etkili olduğu bir sırada, Osmanlı Devleti’nin 1877–1878 Osmanlı-Rus Savaşı’nı kaybetmesi üzerine, Makedonya yeni bir mücadele alanı olarak ortaya çıkmıştı. Bu mücadelede bölgedeki kiliselerin büyük bir çoğunluğunu uzun süre elinde tutan ve bütün Ortodoksların temsilcisi olduğunu söyleyen İstanbul Rum Ortodoks Kilisesi’nin Yunanistan lehine bir politika izlemesi dolayısıyla kiliseleri de bir çatışma alanı haline gelmişti.

Ulahların kimliklerini korumak için, kendi dillerinde eğitim yapma ve kiliselerde ayin icra etmek isteklerine Rum Patrikhanesi’nce şiddetle karşı çıkılmıştı. Hatta Patrikhane, Ulahların Ulahça ayin yapma yerine kiliselerinin kapatılmasını tercih etmişti. Dinsel alanda kiliseleri kullanarak Ulahları Helenleştirmek isteyen Rum Patrikhanesi’nin bu politikası bazı bölgelerde geçici başarı kazansa da Ulahlar buna şiddetle karşı çıkarak mücadeleye başlamışlardı.

Ulahların ayrı bir millet olarak resmen tanınması Ulahları güçlendirirken, Yunanistan ve Rum Ortodoks kilisesinin Ulahları asimile etme politikalarına yeni unsurları eklemelerine sebep olmuştu.

 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj
 
 
 
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam39
Toplam Ziyaret4441