• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

2007 yılından bugüne...

Anasayfa


     ONLINE İÇERİK YAZARLIĞI

   
Ürün Kodu : 978-605-9900-68-3
Yazar : Dr. Sertaç Dalgalıdere
Fiyat : 50 TL 
Ürün Özellikleri
Medya, Kasım 2019, 120 sayfa, 3. Baskı, 13,5x21 cm ebat, TÜKENDİ
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

Alt Başlık: Uzmanlar ve Yeni Başlayanlar İçin Yeni Nesil İş Modeli

Editör: Burak Fazıl Çabuk

Kapak Tasarımı: Hamza Aytaç

İç Tasarım: Sertaç Dalgalıdere

---

Bugün itibariyle internet kullanıcı sayısı dünya nüfusunun yarısını geçmiş durumda. Milyarlarca kullanıcıdan söz ediyoruz. Aynı zamanda e-ticaret hacmi 4,2 trilyon doları bulmak üzere... Rakamlar internetin büyüklüğünü gözler önüne seriyor. İnternet büyüdükçe; insanların yaşam biçimleri ve davranışları da dönüşüyor. Dönüşüm semantik web ile daha fazla anlamsal bir hal alıyor. Söz konusu değişimler internet üzerinde var olmak isteyen şirketlerin daha nitelikli içerikler üretmesini gerekli kılıyor. İçeriklerin nitelikli biçimde hazırlanması ise yeni bir iş modelini ortaya çıkarıyor: Online İçerik Yazarlığı...

Yeni nesil bir iş modeli olan Online İçerik Yazarlığı, tamamen homeworking biçimde yapılıyor. Ciddi bir iş potansiyeline sahip olan Online İçerik Yazarlığı hakkında pek çok bilgiye erişebileceğiniz eser, hem şirketler hem de bu alanda çalışmak isteyenler için önemli bilgiler içeriyor. Aynı zamanda eser, Türkiye için oldukça yeni bir iş olan Online İçerik Yazarlığı’nın kavramsal çerçevesini oluşturmayı amaçlıyor.

YORUMLAR:

Bugün dünya, değerli içerik üretiminde ileri bir noktadayken Türkiye henüz emekleme aşamasında. İşte bu noktada elinizdeki eser, Türkiye’de kaliteli içerik üretmek isteyen içerik yazarları için derli toplu ve nitelikli ilk eser olma özelliğine sahip. İçerik yazarlarının başucu kitabı olmaya aday bu çalışma, şirketlerin sürdürülebilir içerik çalışmaları için de oldukça faydalı.

Ebru Damran Demirşevk (İçerik Evreni - Kurucu)

İçerik gerçeklik algımızın dayandığı en önemli zemin. Duygular, düşünceler, davranışlar bu zeminde şekilleniyor. Zemin doğru inşa edilmişse ancak paylaşım ekonomisinde beklenen verim alınabiliyor. Öğrencisi olmaktan gurur duyduğum Dr. Sertaç Dalgalıdere'nin "Online İçerik Yazarlığı" işte tam bu ihtiyaca cevap veriyor. Kitabı okuduktan sonra "içerik nasıl üretilir" gerçekten deneyimleyeceksiniz. Doğru tanımlanan, tasarlanan, ölçülen içeriklerle kendinizi, işletmenizi var edeceksiniz.

Prof. Dr. Atila Yüksel (Aydın Adnan Menderes Üniversitesi)

Çağımızın mecrası internet, büyük bir hızla gelişimini sürdürürken; haberden reklama, bilimsel çalışmalardan eğlenceye kadar pek çok alanda insanlığa yeni ufuklar açtı. Bu kapsamda düşünüldüğünde söz konusu mecranın içeriği de; ulaşılabilirliği ve anlaşılabilirliği açısından büyük önem kazandı. İşte bu önemli içeriği düzenleyerek yaygınlaştırmayı amaçlayanlar; işe, bu kıymetli eseri okuyarak mükemmel bir başlangıç yapacaktır.

Öğr. Gör. Hakan Cem IŞIKLAR (Uşak Üniversitesi)

Bu kitabın en güzel yönü sadece bu alanda ilk olması değil, aynı zamanda birçok insana freelance çalışarak para kazanma fırsatı vermesidir. Bilinmesi gereken her detay kitapta anlatılmış. Ayrıca Yazarın kitabı hazırlarken verdiği emek ve bu alandaki uzmanlığı kitabın değerini arttırıyor. İçerik yazarlığı eğitimi de sadece teorik bir kitap olmadığını gösteriyor.

Bilal Şentürk (İstanbul İşletme Enstitüsü Yöneticisi)

İçerik, bugünün meselesi değil ancak şimdi dün olduğundan çok daha önemli bir hal aldı. Çünkü web hızla yayılıyor. Web’e dair içeriklere ilişkin eser Türkiye’de akademik anlamda bir ilki gerçekleştiriyor. Bu yanıyla alana katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ancak sadece web için değil tüm iletişim sahalarında içerik özenle üzerinde durulması gereken özel bir sahayı ifade ediyor. Gençlerin içerik yazarlığı konusunda kendilerini daha fazla geliştirmeleri gerekiyor. Eser, bu anlamda da gençlere yeni bir iş alanına dair ufuk açıcı özelliğe sahip.

Prof. Dr. Vedat Çakır (Selçuk Üniversitesi)

Dr. Dalgalıdere, teknik ve akademik uzmanlığın bir kitapta sentezlenebileceğini göstermiş hem de alanında ilk olan bir kitapta. Zeka kapasitesini her gün belirgin biçimde geliştiren Web dünyasında çevrimiçi ticareti besleyen bağlantılı metinlerin dünyasına girişin anahtarını veriyor. Ürün tanıtımını kesin biçimde reklamdan farklılaştırarak içerik yazarlığına etik bir değer katıyor. İçerik hazırlamanın inceliklerini teknik ve estetik boyutunu açık seçik sunuyor.

Doç. Dr. Şevki Işıklı (Marmara Üniversitesi)

Eser, Web dünyasının her geçen gün daha fazla semantik bir hal almasıyla gelişen content (içerik) üzerine Türkiye’de yayınlanan teorik ve pratiği birleştiren ilk eser olma özelliğine sahip. Semantik web çağı ve linked data (bağlı veri) kavramları üzerinde daha fazla durulması ve irdelenmesi gerekiyor. Bu anlamda çalışmanın bundan sonra yapılacak çalışmalara da örnek olmasını ümit ediyorum. Online içerik üzerine yapılacak çalışmalara da öncülük edeceğini düşünüyorum.

Prof. Dr. Necmi Gürsakal (Fenerbahçe Üniversitesi)

 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj
 
 
 
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam23
Toplam Ziyaret4903